automobile

„Autá v dolnej časti stupnice cenovej dostupnosti by sa nemali podceňovať“

s posledným kolo hlasovania pre World Automobile Awards preč, v poslednej dobe som mal kľúče na 1 milión GBP s nesmierne vynikajúcimi uchádzačmi , Plus niekoľko ďalších úžasných motorov v predaji v roku 2015.
Tí, ktorí sú blízko spodnej časti stupnice dostupnosti, by sa nemali podceňovať. Predstavujú fenomenálnu hodnotu za peniaze, pretože sú požehnaní maloobchodnými cenami, ktoré producentom poskytujú malý, ak vôbec nejaký, profitujú v mieste predaja.
Citroen’s C4 Cactus, od 13 000 GBP, je slávne v pohode. Mierne lacnejší, čoskoro bude spustený Mazda 2 je najlepším „lacným“ automobilom roka.
Reklama – krátky článok pokračuje nižšie

• Ženeva Motor Show 2015: Celý náhľad
Hyundai’s i20, ktorý sa začína pod 11 000 GBP a siahajúcich nad štyri metre, je hrozný kov za malé peniaze. Vauxhall’s Corsa je seriózny a Twingo od Renault je nepokoje. Áno, toto sú všetky autá v ekonomickej triede. Neboli by ste však v rozpakoch, keby ste jedného alebo oveľa viac z nich zaparkovali na ceste pred domom. Sú tým, čím sú. A to, čo sú, je veľmi, veľmi dobré.

To isté platí pre automobily triedy spoločnosti, ktoré bojujú za WCA Gongs. Volkswagen’s Passat stojí od davu – a potom niektoré. Je to preto, že má lákavú počiatočnú cenu približne 20 000 GBP (alebo 18 500 GBP po povinných zľavách), napriek tomu sa zdá ako konvenčný prémiový automobil, ktorý by mal stáť oveľa viac. Naozaj, Passat je taký ekonomický a taký dobrý. Rovnako ako pekná trieda Mercedes C je proti, predpokladám.
• Keby som bol PM … Mikeov motorický manifest
Rovnako ako Passat, aj značka DS robí nemysliteľné a ohrozuje prémiové automobilové zariadenie. a DS 5 LS bolo možné opísať (a to je naznačené ako kompliment) ako luxusné auto chudobného človeka.
Veľmi odlišné a podstatne oveľa drahšie zviera je 100 000 GBP (Ouch!) Bentley Continental GT Speed-jeden z veľmi mála britských uchádzačov o Silverware WCA tento rok.
Tvrdil by som, že Bentley zastupuje krém WCA Crop v roku 2015. Ale Hyundai Ultra-Condent Hyundai má ďalšie nápady. Kórejská spoločnosť formálne tvrdí, že jeho salón Genesis vo výške 50 000 GBP sa teraz zaraďuje ako „najlepší prémiový luxusný“ produkt, ktorý je k dispozícii. Ale s úctou to tak nie je. Ako to môže byť napríklad vtedy, keď je to napríklad oveľa viac žiaduce náklady Audi A6 prakticky polovičné a sú dvakrát viac účinné na palivo?

Myslíte si, že automobily na „cenovo dostupnom“ konci stupnice sú oveľa pôsobivejšie? Dajte nám vedieť v komentároch nižšie …