Electric VW Up! Do roku 2013

Volkswagen spustí celoelektrickú verziu svojho oceneného UP! City Automobile tentoraz budúci rok – predtým, ako sa nám podarí získať elektrickú verziu golfu – zdroj VW potvrdil spoločnosti Automobile Express.

VW E-up! Použije podobné elektrické nastavenie ako v nadchádzajúcom golfovom modrom-e-motion, s elektrickým motorom s rozmermi 80 koní poháňaných lítium-iónovými batériami. Vedili sme prototypovú verziu E-up! v januári a bol potešený výkonom, vylepšením a poplatkom od vozidla iba päť a pol hodiny.

Spoločnosť VW tiež uviedla, že jeho elektrické automobily nebudú vedúcimi stratami – čo znamená, že tvorcovia ako Nissan stratia stratu pri každom automobilovom vozidle, ktorý predávajú.

To naznačuje, že golfový blue-e-Motion, ktorý sa má predávať v lete budúceho roka, pravdepodobne bude stáť o niečo viac ako jeho priamy súperi. Dovtedy sa elektrická verzia Ford Focus pripojí k Leaf a Renault Fluence a Zoe na trhu. Očakávali by sme, že golf bude stáť takmer 30 000 GBP, vrátane vládneho grantu EV 5 000 GBP.

To tiež naznačuje, že E-up! nebude lacný. VW by nebola čerpaná z ceny, ale očakávali by sme, že to bude okolo 20 000 GBP.

V prípade Pekingovej motorovej show na exkluzívnej ukážkovej udalosti spoločnosti Volkswagen Boss Dr. Ulrich Hackenberg povedal: „Dúfame, že hybridné a elektrické pohonné automobily spôsobujú prielom.“

“Ale každý nový Volkswagen, ktorý je uvedený na trh, bude o 10 až 15 percent oveľa efektívnejší ako ten, ktorý nahrádza.”

Čína teraz predstavuje 29 percent celosvetového objemu VW. Spoločnosť si vybrala Pekingovú show, ktorá predstaví svoje nové koncepčné vozidlo E-Bugster Concept, plus nový čínsky salón iba na trhu s názvom Lavida.