„Je to takmer ako by Death Knell už znel benzínu a nafty“

ďalší týždeň a ďalší plt oznámení svetových výrobcov automobilov o nových elektrických autách, ktoré čoskoro prídu do showroom vo vašom okolí.
Tento týždeň je to Audi, Toyota, Mercedes a dokonca aj Ferrari, ktoré hovoria o nových modeloch poháňaných batériou. Nechápte ma zle, je to nesmierne vzrušujúce (pravdepodobne už viete, že som trochu fanúšikom elektrického automobilu) a nakoniec to je niečo, čo vlády povedali, že sa musí stať. Navyše, kto nechce vedieť, čo Ferrari bude robiť so svojím prvým elektrickým športovým autom?

Najlepšie elektrické autá na nákup 2022

Ale je to takmer ako by smrť Knell už znela pre motor vnútorného spaľovania. Vo Veľkej Británii sme stále najlepšou časťou deväť rokov od roku 2030, keď si nebudete môcť kúpiť nové auto, ktoré nie je elektrické alebo plug-in hybrid. Ale tvorcovia automobilov sú zdanlivo tak upevnení na EV, že autá ľudia stále chcú kúpiť (a čítajú o), na ktoré sa zdá, že boli zabudnutí – a pamätajte, že menej ako 14 percent nových automobilov predaných minulý mesiac malo pripojené zástrčky.
Reklama – článok pokračuje nižšie

Z e-mailov, ktoré dostávam každý týždeň, viem, že už existuje určitý stupeň únavy EV. Ako titul, ktorý podáva správy o najnovších správach z automobilového priemyslu, čelíme týždennej výzve o tom, ako zmiešať veci, aby vám poskytla pokrytie automobilov, o ktorých chcete čítať najviac – a to je čoraz zložitejšie, keď veľká väčšina noviniek je okolo elektrických automobilov. Ako mi povedal jeden pravidelný čitateľ tento týždeň: „Myslíte si, že prepínač na elektrinu bol budúci týždeň, nie deväť rokov.“
Táto správa nie je dobrá pre fanúšikov automobilov s vnútorným spaľovacím motorom (ICE), pričom niektorí tvorcovia zastavujú vývoj technológie a ako Audi, ktorí tvrdia, že utratí časť svojej rady ICE, aby vytvorila cestu pre viac EV.
Nikto nepopiera, že je potrebné povzbudiť viac ľudí, aby boli nadšení – a kúpami – elektrickými automobilmi. Nezabúdajme však na takmer deväť rokov, počas ktorých veľa ľudí bude stále chcieť kúpiť benzínové a naftové vozidlá.

Zistite viac o plánoch Ferrari na elektrifikáciu …